EQT förvärvarar Musti Ja Mirri

I gårdagens utgåva av Dagens Industri, under rubriken ”Riskkapital kopplar grepp” stod att läsa att ”Husdjur blivit det svenska riskkapitalets nya kelgrisar.” Det handlar om att svenska EQT nu köpt Musti Ja Mirri och satsar mer på trimning och hundpedikyr. Det har ju gått ”rykten” om att MJM var till salu under hela hösten, vilka nu blivit bekräftade.

Investors riskkapitalbolag EQT köper alltså MJM av det finska riskkapitalbolaget Vaaka Partners. Merparten av MJM:s butiker finns i Finland (127), men i köpet ingår även Grizzlys 21 butiker i Sverige. Man beskriver bolaget som en ”husdjursbjässe” men en omsättning på 760 miljoner kr det senaste verksamhetsåret.

”Vi ser fortsatt expansion av butiker och EQT kommer även att stödja en tydligare satsning online, säger Johan Dettel, director på EQT till DI. EQT äger sedan tidigare även veterinärkedjan Evidensia. Att husdjur blivit ett hett område för riskkapitalet förklaras i artikeln med konsumenternas ökade omtanke om sina kelgrisar. Musti Ja Mirri kommer nu enligt Johan Dettel, satsa mer på kringliggande tjänster som klippning och nageltrimning i butikerna. Man tror enligt Johan även på en stark expansion av online-segmentet, och  utesluter inte heller att MJM går in i andra länder på sikt.

 

 

Kattshopping