Medlemsförmåner

Butikerna bildades för ca 10 år sedan och består i dagsläget av 8 organisationer som tillsammans har cirka 4500 medlemmar. Vi jobbar ihop och hjälper varandra i gemensamma handelsfrågor. Butikernas arbete är mer generellt för handeln medan de olika organisationerna är experterna på sina respektive områden.

Idén är enkel – ju fler man är desto bättre avtal kan man sluta för sina medlemsorganisationers räkning. Och det kostar inget extra för dig som medlem. Butikerna samarbetar med Företagarna som medlem av dess handelssektion.

Läs PDF med alla Butikernas Medlemsförmåner.
Mer information på: www.butikerna.org och www.facebook.com/butikerna


Billeasing

Butikerna har ett avtal med Wasa Kredit angående leasing av transportfordon, butiksinredning och bilar. Avseende transportfordon och bilar så omfattar avtalet alla märken och du kan byta bil när som helst under din leasingperiod. Försäkring ingår i priset. Avtalet innebär också att du får rabatt på bränsle och däck samt att du får en personlig kontaktperson hos Wasa Kredit.
Läs mer på www.leasingnytt.se


StarWeb e-handel

Starweb PLUS-butik ger dig redskapen att ta din handel ett steg längre. Det ingår alltid en responsiv design, där både administration och butiksdel fungerar lika bra på dator, surfplatta och mobil. Funktioner som t.ex. produktvarianter, alla betalsätt, fraktintervaller, automatisk sökmotoroptimering, kundsegmentering med riktade utskick, rabattkoder och kopplingar till kassa- och affärssystem.

Läs mer om Starwebs erbjudande


Diploma Utbildningar

Via Diploma Utbildningar får du tillgång till filmade utbildningar från välkända utbildningsbolag på nätet. Du kan gå samma utbildning som ges i kurslokalen direkt via din dator, surfplatta eller smarta telefon.

Några utbildningar för butiker:
1) Service i toppklass
2) Merförsäljning och kundvård
3) Kundkategorisering
4) Klagomålshantering

Kontakt: Magnus Jönsson eller 0708-440 441


ELskling.se

Samarbetet mellan Butikerna och elskling.se erbjuder medlemmarna ett kompetent, enkelt och objektivt verktyg som underlättar krångliga jämförelser och byten av elavtal.

Elskling.se erbjuder en enkel och kostnadsfri tjänst för att hitta ett bättre elavtal. Genom endast en sökning kommer ni att få offerter från Sveriges elhandelsbolag i tjänsten

Fördelarna med elskling.se
• En förfrågan - flera offerter.
• Enhetlig och överskådlig offertpresentation.
• Kostnadsfritt avtalsbyte
• Låg elkostnad - skonsamt för miljön.

Bättre elavtal för din verksamhet


Fraktavtal med DHL

Butikernas avtal med DHL ger dig som medlem betydligt bättre villkor för frakter.

Det är ett ganska omfattande och detaljerat avtal och om du är intresserad så skicka ett mail till
thomas.svensson@dhl.com eller 0708-962 383 så får du veta avtalsvillkor etc. översänt per mail eller i pappersformat.

Avtalet kan du hämta här
Instruktion för ansökan
Ansökan skickar du till information@zoorf.org

Kontakt: VIP-service eller 0771–181813
eller Kundservice

DHLs Home Delivery tjänst innebär pålitliga hemleveranser på dina villkor, men framförallt på dina kunders villkor.
Home Delivery erbjuder en av marknadens mest flexibla och pålitliga tjänst för hemleveranser. En tjänst som bland annat erbjuder kvällskörning, inbärning, returer och en mängd andra tillval som ger dina kunder full flexibilitet. Kort och gott, en tjänst du och dina kunder enkelt skräddarsyr efter egna behov med bl.a.

• Leverans kvällstid
• Erbjud leverans mellan kl.17-22.
• Inbärning. DHL Fixar!
• DHL tar hand om dina returer.

Läs mer


Företagsförsäkring

Att försäkra sitt företag på ett heltäckande och prisvärt sätt är en av de viktigaste ekonomiska frågorna för en företagare. Många upplever att premierna är höga, att man inte får alla risker tillgodosedda eller att det till och med är omöjligt att hitta en vettig anpassad försäkring på marknaden. Tyvärr leder detta till att många inom handeln är för dåligt försäkrade eller helt oförsäkrade.

Försäkringen består av två delar:

Bas 1 som ingår i medlemsavgiften och innehåller allmänt ansvar samt produktansvar, krisförsäkring, överfall samt kundolycksfall.

Bas 2 innehåller rättsskydd, samt egendoms- och avbrottsförsäkring. Egendoms- försäkringen innebär att dina varor och ditt varulager är skyddat mot exempelvis brand, stöld, vattenskador och rån – allt som kan hända i butiken är du försäkrad mot. Har du varit skadefri i mer än tre år så är premien minst 15 % lägre än vad du kan få någon annanstans. Dessutom kan man få ytterligare 20 % lägre premie om man uppfyller vissa säkerhetskrav som är utformade i samarbete mellan vår säkerhetschef och försäkringsbolaget.

Du kan även teckna till andra försäkringar efter vilka behov du har, exempelvis fastighetsförsäkring eller motorfordon.

Adekvat Försäkring 0470 - 70 40 50
eller info@adekvatforsakring.se


Företagslån

Vår nya partner Monetise har utvecklat en helt ny typ av företagslån, speciellt för butiker och andra företag med kortförsäljning. Snabb och enkel finansiering på småföretagares villkor.

Du som har:
• Försäljning på kort
• Varit verksam i mer än 12 månader

Kan:
• låna upp till en månadsomsättning
• till fast pris
• utan personlig borgen

Är det dags för dig att investera i din butik?
Ladda ner Monetise folder för att få veta mer.


Verifone betallösningar

Verifone är världsledande på betallösningar. I mer än 150 länder världen över hjälper vi allt från den lilla kvartersbutiken till stora internationella butikskoncerner och e-handlare med betalningarna.

Alla sorters betalningar
Med en betallösning från Verifone kan du erbjuda dina kunder kortbetalningar, kontaktlösa betalningar och fakturabetalningar, allt samlat i samma betalterminal. Vi hjälper dig även koppla samman näthandeln med handeln i butik.

Flexibla abonnemang
Hos oss finns marknadens mest flexibla avtal. Välj vilken servicenivå och storlek på abonnemang du vill ha, liksom längden på ditt avtal och vilken typ av terminal som passar ditt behov.
Gemensamt för alla våra lösningar är att betalningarna ska gå snabbt, smidigt och säkert.

Förmånligt avtal
Som medlem i Butikerna får du ett extra förmånligt erbjudande: mellan 7 och 22 procents rabatt på ditt abonnemang. Kontakta mig, Victor Öjdal, så hjälper jag dig teckna ett avtal som passar dina behov, på 08-566 288 73, victor.ojdal@verifone.com eller via länken https://www.verifone.com/sv/se/butikerna.

Verifones tjänsteavtal >>


Telia

Butikerna har tillsammans med Telia tagit fram ett förmånligt avtal där du som medlem i ZooRF och Butikerna kan nyttja ett ramavtal. Det innebär att du får pressade priser på Telia Företags produktportfölj.
I avtalet ingår förmånliga abonnemangspriser, kraftigt rabatterade telefoner, möjlighet till IT-avtal och rådgivning inom kommunikation samt IT.
I samband med detta så har Telia även erbjudit sig att se över de avtal som har mindre än sex månader kvar för dem som vill använda vårt avtal. Övriga behöver vänta ut befintlig avtalstid, alternativt avsluta befintliga avtal med nuvarande operatör.

Telia Company AB erbjuder Dig som företagskund i Sverige:

  • Sveriges bästa nät och täckning; 4g, 3g och 2g
  • Vi äger våra egna nät och utvecklar 5g
  • Personlig tekniker
  • Personlig rådgivare
  • Växlar med erfarenhet från små företag, medel, stora, kommuner och landsting
  • Sveriges nöjdaste företagskunder 2016, 2017 och 2018 enligt senaste SKI:s (Svenskt kvalitetsindex)

Klicka här för PDF med prislistan.
Skicka in intresseanmälan så kommer Simon Wahman Karlsson från Telia att ta kontakt med dig personligen.
OBS! Det kan dröja 1 – 5 arbetsdagar innan han hör av sig.


Kortinlösen Elavon

kortinlösenavtal är ett av de bästa inom handeln. Vi har pressat priserna på kortavgifter så att många av våra medlemmar sparar tusentals kronor varje månad. Du behöver inte byta affärsbank utan kan behålla den bank du har idag. Samma pris oavsett internethandel eller fysisk butik.

Elavon info i PDF
Ansökan Elavon Priskl. 1
Ansökan Elavon Priskl. 2
Autogiro Elavon


Kortterminal

Medlem kan hyra en terminal och får då ett startpaket utan kostnad vid nybeställning.
Det finns tre olika nivåer på startpaketen. Extra förmånligt är det om du tecknar tjänstepaket BAS. Då får du 200 kronors rabatt samt 24 kvittorullar och 10 rengöringskort till ett värde av 449 kronor. Tecknar du tjänstepaket PREMIUM så får du 700 kronors rabatt och samma antal kvittorullar och rengöringskort.

För mer information om avtalet, produkter, priser och medlemsrabatter samt för vägledning inför köp, kontakta oss så förmedlar vi kontakterna du behöver.
Börja med att direkt gå vidare till hemsidan
Ansökan i PDF
Kontakt:Roland Östin Mob. +46 706 220 220


The Payment House

Du kan använda en surfplatta eller en smartphone för att ta betalt av dina kunder. Betalningen skickas antingen till en terminal, eller direkt till kundens mobiltelefon. OCH – du kan använda vårt avtal med Elavon.
Att kunna erbjuda denna flexibilitet vid betalningstillfället är unikt. Och The Payment House är ensamma om denna lösning.
När kunden önskar betala med sin mobiltelefon, får kunden ett sms med besked om att ladda ner eeZeePay till sin mobil (om kunden inte redan har eeZeePay). När eeZeepay är nedladdad och ett kort är registrerat kan kunden betala transaktionen direkt. Kvitto på köpet skickas automatiskt till den registrerade mailadressen.
Den här betalningslösningen är mycket enkel och användarvänlig för dig som företagare.

Vi erbjuder dig en paketlösning
Hyrestid: 36 månader
Pris kortinlösen: Butikernas framförhandlade pris med Elavon.
mPos terminal
Printer
Android surfplatta 8”
Pris: 210 kr/månad
Uppläggningsavgift: 490 kr.

Har du inte redan idag vårt Elavon avtal, så kan du ansluta dig till det i samband med att du tecknar dig för det här erbjudandet. Vill du inte byta ut ditt befintliga inlösenavtal, kan du teckna ett avtal med Elavon som gäller just det här erbjudandet.


Säkerhet i din butik

Butikernas medlemmar har tillgång till ett säkerhetspaket som består av flera delar och som väsentligt kan öka säkerheten och tryggheten i din butik. Butikerna fortsätter att satsa på att små och medelstora butiker ska ges möjlighet till samma säkerhetslösningar som stora butikskedjor.

För att skapa en trygg och säker butik krävs tre grundstenar:
• Årlig säkerhetsgenomgång
• Rutiner och dokument
• Säkerhetsutbildning

Butikerna erbjuder ett oslagbart paket med ett innehåll som ökar tryggheten och säkerheten.
• Egen säkerhetschef
• Trygghetspaket
• Billig och säker pengahantering
• Säkerhetsteknik

Du väljer vilka delar du vill använda.

Egen säkerhetschef
Niklas Sundin är Butikernas egen säkerhetschef. Som medlem har du tillgång till fri telefonsupport. Kontakta Niklas på 0702-41 41 41.

Trygghetspaketet
I trygghetspaketet ingår en trygghetskalender, två längdmarkeringar och en riskbedömning Rån Hot och Våld.
Kontakta gärna Niklas Sundin på 0702-41 41 41 för mer information innan du får besök från Arbetsmiljöverket eller om du vill veta mer om Trygghetspaketet.

Pris för Trygghetspaketet
Medlemmar betalar endast 495 kr (Ordinarie pris är 1 495 kronor exkl. moms + frakt)
Billig och säker pengahantering
Butikerna har i dag ett avtal med Loomis när det gäller kontanthantering. Även butiker med befintligt avtal med Loomis kan uppgradera och därigenom få tillgång till alla fördelar i Butikernas avtal.

Värdetransport
• Loomis tar hand om och har kontroll på transporten av dina kontanter.
• Loomis hämtar dagskassan direkt i din butik.
• Leverans av växel sker alltid direkt till butik.
• Samtliga hämtade och levererade värdekollin avläses elektroniskt och all hantering är därmed kontrollerad.
• Utrustning och fordon är av senaste säkerhetsklass d.
Vid nytecknande av abonnemang på värdetransporter är riskbedömningen kostnadsfri.

Växelleverans
Lämna växel är en tjänst som du kan köpa fristående från Loomis men den sammankopplas oftast med att de hämtar kontanter hos dig. Genom att förhandsbeställa växel från Loomis får du en fastordervolym som de levererar med jämna tidsintervall.
Beställa växel via Loomis >>


Uppräkning och insättning på konto
När Loomis hämtat kontanterna körs de till en av deras egna uppräkningscentraler. Loomis har ett stort antal uppräkningscentraler runt om i Sverige och kan därmed erbjuda rikstäckande kontanthanteringstjänster. Kontanterna räknas, äkthetskontrolleras och kvalitetssäkras innan de sätts in på det konto som du önskar. Uppräkning samt äkthets- och kvalitetskontroll sker med hjälp av moderna uppräkningssystem. Insättning och rapportering sker senast två bankdagar efter att värdekollit hämtats och sker till det konto och den bank du önskar.

Loomis tar även emot utländsk valuta i separata dagskassor efter överenskommelse.

Deponeringsskåp
• Deponeringsskåp kan hyras av Loomis för att öka säkerheten.
• Deponeringsskåpet ställs i dina lokaler och förblir låst tills dess Loomis kommer och hämtar kontanterna. Kontanterna deponeras i skåpet och är därmed försäkrade av Loomis. Tjänsten tecknas tillsammans med värdetransport. Hämtning av kontanter sker det antal gånger per vecka som ni tillsammans kommer överens om.

Prisexempel:
Uppräkning av dagskassa svenska sedlar, max 30 000 kr per dagskassa: 58 kr
Hämtning av pengar i butiken, t ex värdetransport en vardag per vecka: 1 113 kr/månad
Köp av svenska sedlar: 14 kr/bunt om 100 sedlar
Köp av svenska mynt: 4 kr/rör
Hyra av deponeringsskåp: 685 kr/månad

Loomis prislista finns här

Kontakt med Loomis för information och beställning av tjänster:
servicecenter@se.loomis.com eller 08-522 246 00

Hänvisa till ramavtalet mellan Butikerna och Loomis Sverige AB.


Säkerhetsteknik

Du kan själv vidta en rad åtgärder för att skydda butiken mot inbrott, stölder och rån. Kontakta vår säkerhetschef för mer information och rådgivning.
Vår säkerhetschef kan även hjälpa er att hitta bra leverantörer av säkerhetsteknik som t.ex. jalusier, säkerhetsskåp och larm.

Kontakt: Niklas Sundin 0702-41 41 41

Säkerhetsutbildning Genom Adapt AB erhålls rabatterade priser på lärarledda utbildningspaket. Kontakt: Niklas Sundin 0702-41 41 41

 

PET Scandinavia

Branschens egen tidning Pet Scandinavia förmedlar de viktigaste nyheterna till dig. Utkommer med 4 nr/år och innehåller även initierade artiklar och reportage från hela världen.


Elgiganten

Butikerna har ett avtal med Elgiganten som innebär att medlem i Butikerna eller någon av Butikernas medlemsorganisationer, får tillgång till förhandlade (rabatterade) priser från hela Elgigantens sortiment.
Avtalet gäller i såväl Elgigantens varuhus, Elgiganten/Phonehouse butiker, på web samt genom kundtjänst över telefon och omfattar hela Elgigantens sortiment med upp till 10 % rabatt på Elgigantens redan låga priser

För att nyttja denna medlemsförmån behöver du ett kundnummer hos Elgiganten.
Så här gör du:
Gå in på Elgigantens hemsida via länken: https://www.elgiganten.se/foretag/butikerna
Där finns ett formulär som du fyller i och skickar till Elgiganten. Det är viktigt att du fyller i vilket branschförbund du tillhör.
Elgiganten kommer sedan att återkoppla till dig med ett kundnummer och därefter är det bara att shoppa loss!!

Har du frågor kontakta Elgigantens Kundtjänst:
0771-116116, Mån-Fre 9-16 eller via e-post b2b@cc.giganten.se

Villkor och rabatter hittar du här


MhM Consulting

Börja året med en Kick off där vi på plats i butik inspirerar och diskuterar lösningar för hur ni kan öka försäljning och lönsamhet. Utifrån de affärsmöjligheter vi identifierar skapar vi tillsammans en konkret handlingsplan för din butik/er.

Upplägg:
Under 4 timmar kommer jag till er på dag och tid som passar er där vi tillsammans skapar grunden för att utveckla affären.
Vi tittar på din butik/er där vi tillsammans diskuterar hur ni kan utveckla försäljningen utifrån kundmötet, sortiment, kunderbjudande och exponering. Iakttagelser från butik ligger sedan till grund för workshop tillsammans med dina medarbetare.


Juridisk rådgivning

Affärs- och Hyresjurist
Du får 15 minuters kostnadsfri juridisk rådgivning fyra gånger per år. Du får dessutom en rabatterad timtaxa vid eventuellt behov av att köpa juridiska tjänster. Vår samarbetspartner är en advokatbyrå som har lång erfarenhet inom handeln.
Kom ihåg: Det är alltid bättre (och billigare) att fråga om råd före än efter.

Kontakta advokat Dan-Michael Sagell på
08-611 55 42eller dms@saglaw.se

Arbetsrätt
Som medlem har du tillgång till Butikernas arbetsrättsjuristservice. Här kan du ställa frågor som tolkning av kollektivavtal, löner, arbetstid och övriga arbetsrättfrågor.
Tel: 0770-85 00 00 - Månd och Onsd. 09-12.

Hyresförhandling
TenantPro – specialist på hyresförhandling
Att vara hyresgäst är alltid en utsatt position och det är en krånglig juridik kring hela situationen. Med vårt nya avtal behöver du inte stå ensam längre. Hör ALLTID av dig när det händer något som rör din lokal!

TenantPro hjälper proaktivt och personligt dig som är kommersiell hyresgäst att sänka din hyra och att minska kostnader som är relaterade till ditt hyresavtal. Som medlem hos oss får du förmånliga priser när du utnyttjar den här hjälpen i förhandlingen.
Ytterligare tjänster är:
• avtalsgranskning
• konfliktsökning
• lokalsökning
• hjälp med nyetablering

Läs mer i Butikernas medlemsförmåner >>


Elite Hotel

Som medlem i ZooRF erbjuds du rabatter på alla Elite kedjans hotell - alla dagar året runt. Du får rabatt på logi – både för ditt företag och som privatperson samt vid bokning av konferenser och möten. Elite Hotels erbjuder Butikerna i Sverige 13 % rabatt på dagspriset av logi, årets alla dagar på samtliga hotell inom kedjan.

Bokning av logi

  • www.elite.se – ange er unika företagskod och lösenord på deras hemsida så erhåller ni ytterligare 50 kr rabatt på avtalspriset per rum och natt.
  • Boka direkt hos aktuellt hotell, via tel eller epost
  • Elite Hotels Centralbokning 0771-788 789 eller centralreservation@elite.se
  • Resebyrå/onlinesystem

Kod 1: 242 53 222 (bokningen garanteras mot ett kreditkort)
Kod 2: 242 53 222/6402 (bokningen garanteras mot företaget)

Avtalade priser gäller för individuella bokningar upp till 9 rum per natt. 10 rum eller fler räknas som en grupp och Elite Hotels förbehåller sig rätten att erbjuda andra priser.
Eventuell avbokning av logi görs kostnadsfritt ända fram till ankomstdagen kl. 14.00

Konferens
Som avtalskund erhåller ni 10% rabatt på lokalhyra och 5% rabatt på dagkonferenspaket. Boka direkt via hotellet eller kontakta centralbokningen på 0771-788 789 eller conference@elite.se

Privaterbjudande 25 %
Som avtalskund erbjuds du även privat att boka på Elite Hotels. Du får 25 % rabatt på helger och lov. Erbjudandet bokas smidigast online på elite.se.
Uppge kampanjkod: PROAVTAL för att se tillgänglighet och boka.

Läs mer i PDF-filer >>

© 2017: Zoobranschens Riksförbund